Pagina's

dinsdag 23 februari 2010

Penverzorging.....

Vanmorgen eerste keer penverzorging gehad.....dat wil zeggen dat de wonden rondom de insteekplaatsen van de pennen moeten worden schoongemaakt. Er zijn verschillende pennen in mijn been geplaatst, dikke en dunne en sommige steken er aan de ene kant in en andere kant uit en sommige niet. Daar waar de pennen in/uit steken zijn wonden. 7 stuks totaal. Rondom de wond zit een gaasje en daarop zit een dopje waar de pen uitsteekt.. Het schoonmaken gaat alsvolgt ...dopjes van de pen afhalen, been schoonspoelen en weken van de gaasjes, loshalen van de gaasjes. (deze zaten al beetje vast en dat deed vanmorgen erg veel pijn) Wonden schoon spoelen, insteekpunten flossen, steriele gaasje rondom de pennen en op de wonden leggen en dan dopje op het gaasje . Dit duurt wel een uurtje en moet om de dag gedaan worden. Ik vond dit niet leuk omdat ik best veel pijn voelde. Ik heb het oor van mijn knuffel Dromedaris ( welke ik gister in de OK had gehad) plat gebeten om de pijn niet te voelen!

Vanaf vanmiddag wordt de pijnstilling (morfine via het rugge slangetje) langzaam afgebouwd, kijken hoe dat gaat, des te eerder mag dat slangetje uit mijn rug. Ik krijg ook nog banaan tabletjes met paracetamol en diclofinac. Ik heb net een ijsje gehad, dat helpt ook goed tegen de pijn in mijn been haha! Als ik goed drink dan mag mijn infuus er misschien morgen al af, ben ik dat slangetje aan mijn arm tenminste kwijt.
Morgen komt de fysio en dan gaan we kijken wanneer we langzaam aan kunnen beginnen met bewegen van mijn been. Ook wordt er morgen nog een röntgenfoto gemaakt, dan ziet de dokter of de pennen nog goed zitten.
Ik heb wel moeite met het stilliggen, ik zou wel even wat anders willen dan alleen maar op mijn rug liggen.

Ohja ik heb vanmiddag lekker frietjes gegeten, dit ziekenhuis heeft lekker eten!
Groetjes Raf