Pagina's

woensdag 19 mei 2010

Verlengen is gestopt................

Hey allemaal
Sinds een week is het verlengen van mijn been niet meer nodig. Ik mocht vorige week stoppen met driemaal daags uitdraaien en vandaag tijdens de controle was op de rontgen foto te zien dat mijn been ongeveer 6 cm langer is geworden, goed he!
Er was duidelijk te zien dat er steeds meer witte wolkjes kwamen wat aangeeft dat er flink bot groeit. Ik hoop dat het bot nu gaat harden, dat gaan we op de rontgen foto's tijdens de controles zien.
Ik heb oefeningen mee gekregen om mijn knie te strekken, deze staat op 40 graden...das niet helemaal oke en de oefeningen zijn helaas niet leuk want ze doen pijn. Maar volgens de arts moet ik dit 3 kwartier per dag doen dan heb ik kans dat mijn knie gewricht niet vaster komt te zitten. En dan natuurlijk ook nog steeds 2 keer per week naar de fysio, druk druk druk!
De spieren moeten namelijk ook nog opgerekt worden vandaar deze oefeningen nodig zijn.
Vandaag moest ik wel huilen bij de controle want eigenlijk wil ik het frame uit mijn been, ik ben het soms zat en dat maakte me erg verdrietig vanmiddag.
Ik mis het echte voetballen en rennen! en wil soms alles doen wat ik altijd deed....tja dat lukt nu even niet meer.
Volgens de arts moesten we maar weer es met psycholoog praten, dus daar zal ik wel weer een keertje naar toe moeten.
Ik kreeg wel eenhand vol snoep omdat de gipsmeesters die bij de arts waren mij zo'n kanjer vinden....haha das goed he!
Verder moet ik veel bewegen, des te sneller wordt het bot hard............zouden ijsjes eten ook helpen???
Medicijnen (pijnstillers) heb ik al even niet meer op en dat wil ik zo houden. Zelfs met de dagelijkse wondverzorging neem ik geen pijnstillers. Het doet nog wel zeer maar ik kan het wel aan.
Over 3 weken pas op controle dus ik ga er weer flink tegenaan!