Pagina's

woensdag 17 maart 2010

Controle in Ziekenhuis...............

Vanmiddag weer controle in het ziekenhuis gehad. Eerst een röntgenfoto laten maken van mijn been en toen naar mijn arts en gipsmeester. (mama tikt dit trouwens weer)

Ik had al dagen heel veel pijn, niet alleen met de wondverzorging maar ook in vooral mijn knie en onderbeen....ja gek he want in mijn onderbeen zit helemaal niets!

Ik had de hele dag pijn en ook in de nacht werd ik steeds wakker van de pijn.
Mama moest mij heel veel tabletjes geven en ook steeds mijn been masseren om de pijn wat te verlichten. De fysio oefeningen kon ik door de pijn bijna niet doen en ik heb volgens mama nog nooit zo veel gehuild als de laatste dagen.

Nadat we de foto bekeken hadden en mijn klachten aangegeven hadden vertelde de arts dat mijn bot al 1.8 cm uit elkaar was getrokken door het uitdraaien. Dit was erg veel en dat zou ook de reden zijn van mijn beenpijn.
Er was ook al te zien dat er wat kalk aangemaakt was tussen de botstukken, das heel goed!
Die kalk wordt straks bot.
Omdat ik veel pijn had is besloten dat we paar dagen uitdraaien wat verminderen, dus geen 3 x pdg maar nu even 2 x pdg uitdraaien, dan kan mijn been beetje op rust komen. Tevens staat mijn huid heel erg strak en is mijn huid ook taai en dik, dit veroorzaakt de gruwelijke pijn bij de wondverzorging, zeker daar waar de huid zo opgerekt moet worden en de wonden beetje vervelen, bijna ontstoken zijn. Helaas moet de wond/pennen verzorging nog steeds dagelijks en moet de huid rondom de wonden nog ietsje meer losgetrokken worden.
Woensdag weer terug en een nieuwe foto om te zien hoe mijn been er dan op staat.
Mijn frame was verder nog in orde, volgende week past de gipsmeester deze weer aan.
Als het goed is zal de pijn nu wat gaan verminderen omdat we het verlengproces nu even vertragen. Mijn been, wonden, huid, spieren etc etc kunnen dan even op rust komen. Ik moet wel veel fysio blijven doen om het vocht uit mijn been te krijgen. Tevens moet ik proberen mijn been meer te belasten, dit bevordert de kalkgroei. Als ik minder pijn zou hebben dan zal dat ook wel lukken denk ik.

Hopen jullie voor me mee dat de pijn minder wordt?????

Op naar de volgende controle.......