Pagina's

woensdag 7 april 2010

Eerste controle nu ik 8 ben

Daar ben ik weer, ik ben zondag 8 jaar geworden. Het was een hele speciale dag want wie is er nu jarig op pasen en wie heeft een Illizarov frame??? Heel bijzonder he!

Ik heb een hele leuke verjaardag gehad, vond het wel jammer dat ik niet zoveel kon doen als normaal maar ja...dat mocht de pret maar een beetje drukken.

Na de laatste controle heb ik nog steeds vaak pijn, toch is dit normaal want het is een pijnlijk proces. De branderige pijn in mijn been is zenuwpijn, de wonden spreekt voor zich en de andere pijn is door het verlengproces. Soms schreeuw ik dat ik het niet meer wil, dan ben ik het zooo beu!

Mijn been is nu 3 cm langer, zeg maar uitgetrokken en er is op de foto's te zien dat het nieuwe bot nog steeds heel snel aangemaakt wordt.
Het uitdraaien gaat de laatste dagen helaas erg stroef en dit komt omdat het bot tegengas geeft. Moeten dus nog zien hoe lang het been verder uit te draaien is. Volgens de arts zal er nog wel wat rek in zitten maar is nog onzeker of we de afgesproken 5 cm gaan halen. In ieder geval zal ik nog maar een week of 4 a 5 hoeven uitdraaien zoals het er nu uitziet.
Daarna begint het uitharden van het bot, ik mag mijn been als ik kan, volledig gaan belasten.
Als het bot dan hard genoeg is dan mag het frame uit mijn been en dan moet ik nog een maand je of 2 in het gips. (van mijn enkel tot mijn heup) de eerste weken mag ik dan dit gipsen been niet belasten.
De dokter wil geen tijd aan het uitharden noemen omdat het altijd tegenvalt (zo zegt hij), maar normaal gesproken ben je per cm verlenging 2 maanden tijd kwijt, dus zou mijn verlenging in totaal 10 maanden gaan duren. (stiekem denk ik dan dat ik eind 2010 helemaal klaar ben!!!)

De gipsmeester heeft vandaag weer nieuwe schroefdraad in mijn frame gezet en ik heb hem geholpen. Met sleuteltjes en moertjes en schroefjes zit het frame aan elkaar.

De dokter heeft vandaag nog eens duidelijk gemaakt hoe belangrijk de fysio is, dit moet ik echt veel blijven doen. Gelukkig ga ik voortaan naar de fysio praktijk want dat is veeel leuker dan thuis met fysio fysio doen. In de praktijk heb ik al heel veel apparaten gebruikt en ik heb ook al op de loopband gelopen, das echt heel leuk! Ik ga nu 2 keer per week naar de praktijk en de rest van de oefeningen doe ik met mama thuis.

Op school gaat het goed, ik doe mijn best en ben elke ochtend op school, de middagen lukt me nog steeds niet maar ook dat ga ik nog wel proberen.
Morgen krijg ik mijn rapport....spannend!